Poza

Poza

joi, 15 octombrie 2015

Dupa 4 ani... Le Tabeillon


In 2011, dupa ce am reusit sa cumpar GT i-drive XC am si dat fuga disperat la un concurs de XC pentru a nu incheia anul pe sec. Imi amintesc si acum ca a plouat 7 zile non-stop dar tot eram hotarat sa merg. Era primul an in Elvetia si, dupa ce ma dadusem pe un mtb de otel cu furca fixa si v-brake tot sezonul, eram in al noualea cer. Stiu ca atunci am fost socat de nivelul extrem de ridicat al participantilor, scosesem un timp bun de 1h16 si totusi eram mai jos de linia de mijloc a clasamentului. Mi-am zis atunci ca trebuie sa ma intorc odata sa ma revansez.

Ocazia a venit anul acesta, mai ales ca ploile s-au oprit cu 3 zile inainte de concurs. Nu a fost cald, dar cel putin terenul era umed, nu inmuiat ca atunci. Dimineata ne-am trezit la 6h si am luat trenul direct spre localitatea de start. Era si un concurs de atletism organizat odata cu cel de mtb.

Nu mai intru in detalii, startul e foarte rapid ca de obicei asa ca dau tare sa nu pierd mult teren. Parcursul e interesant, sunt doua urcari de tip maraton iar coborarile sunt tehnice in stilul xco. Pe prima urcare, am inceput sa trag tare pentru ca, fiind numai 21 de km, nu aveai ce tactica sa adopti. Vorba aia, pleci repede, continui tare si termini la sprint :).  Aici am depasit vreo 50 de oameni, apoi pe coborare am pierdut vreo 5-6 pozitii. N-am riscat prea mult mai ales ca unul in fata mea isi fracturase clavicula. Spunea ca a vrut sa verifice daca e mai tare ca un copac. N-a fost, nenorocul! Continui in tromba pe un fals plat in urcare de aproximativ 3% care se continua cu o urcare tot mai pronuntata. Depasesc, depasesc, nu m-a depasit nimeri pe urcare in concursul asta.... Dar exista coborari iar eu am un nivel mediu pentru aici, ei sunt putin kamikaze, dar ii tine. Bun, ei se dau de la 7-8 ani, eu am inceput mtb-ul acum 11 ani, in 2004, si nu mai sunt adolescent. La ultima parte tehnica ies mai rau dintr-un viraj si pana repornesc bicicleta trec vreo 5 de mine, Dumnezeu stie de unde au aparut. Aici ai tot timpul unul in fata si altul in spate, sa nu te plictisesti.

Am terminat totul cu bine, fara niciun incident. Mi-a ajuns un bidon de apa si o jumatate de gel. Obiectivul meu era sa vad ca am progresat si intr-adevar timpul de 1h03 dovedeste asta. 13 minute mai rapid ca in 2011, la 21 de km, nu e rau. Primul de la categorie a avut 55 de minute. Anul asta a fost participare record, asa ca locul 15 e bun, desi in toti anii cu timpul acesta s-a iesit pe 6 sau 7. Denivelare ok, aproximativ 500 de metri. Media de 19.90 km/h e buna, la anul sper sa sar peste 20 la un xc. Acum intru intr-o semi-pauza pentru ca oricum voi rula 3 zile pe saptamana la lucru. Incerc sa ma odihnesc cat mai mult pana in noiembrie, apoi o sa vad cum reiau pregatirea. Pe curand!