Poza

Poza

luni, 27 septembrie 2010

Supermaratonul Maros



Iata ca s-a petrecut si a 4-a editie a maratonului Maros, a 3-a de cand se desfasoara la Gilau si a 3-a participare a mea. Am stat toata saptamana cu gandul la vreme, mai ales ca se anuntau ploi chiar duminica. Duminica dimineata am vazut ca vremea inca e prietenoasa cu biciclistii si am plecat voios spre concurs. Nu prea am inspiratie acum asa ca spun cateva vorbe despre cum s-a desfasurat tura pentru mine.
Am plecat cat de tare am putut, impreuna cu Cristi care ma ghida ca un copilot de raliu, ceva de genul "ia-o pe partea stanga" etc. de unde se vede ca le are cu pilotajul si e fan Schumi! Primii nervi au inceput la deal cand am constatat ca am deraiorul spate dereglat si nu imi statea pe pinioane. Dupa 5-6 km am reglat putin si parca nu a mai facut atatea nazuri. Alta tampenie a mea a fost ca am umflat roata spate asa de tare ca ma simteam de parca as fi mers pe o roata de lemn si deraiam de pe fiecare pietricica. Bun! Ajung la Manastirea Muntele Rece, iau 2 bucati de banana si reiau cursa. Ehe, aici am constatat ca nu am nici un control pe coborare, dar tot stateam pe ganduri daca sa mai desumflu putin roata sau ba, de frica snake bite-ului. Ajung la noua portiune de traseu inclusa anul acesta, fac jumatate push bike iar la coborare roata mea vazand ca nu o desumflu eu - se apuca ea si fasaie de iesea lichidul ca dintr-un gheizer! Nu stiu totusi daca a fost snake bite sau un ciob de sticla, pentru ca taietura era de 3 cm in cauciuc. Treaba cu schimbatul mi-a luat vreo 13-15 minute, trebuie sa ma antrenez si la proba asta. Merci lui Cristi si altor bikeri care veneau pe coborare si s-au oprit sa ma ajute. Inseamna ca suntem o comunitate unita! Reiau coborarea cu camera atarnata de gat pentru a o putea lasa la un punct de control, dar ma astepta Maria si i-am lasat-o ei. Am incercat eu sa mai recuperez ceva pe Pape, dar nu am avut energie asa ca mare lucru n-am reusit, am depasit vreo 7-8 dar 4-5 m-au depasit pe ultimul km unde m-am simtit ca un Trabant fara benzina. Locul 13 si o portie de varza cu carnat. Felicit organizatorii si pe Eli care din nou s-a implicat enorm, nici nu a participat la concurs!
Ne revedem la anul!
P.S. Am avut numarul 206 doi ani consecutiv la Maros MTB. Ce coincidenta! La anul cer sa nu se mai atribuie altui concurent :)