Poza

Poza

luni, 5 ianuarie 2015

Test DT Swiss Dicut R20


  O sa notez cateva impresii despre setul de roti Dicut R20 dupa aproximativ 300 de km. Sa spun ca am vrut sa fac un upgrade la cursiera si vazand pretul rezonabil de aproximativ 500 de franci la reducere am zis ca nu-i rau deloc sa mai scot 200 de grame fata de Mavic Ksyrium Elite care au aproximativ 1750 g. Rotile sunt model nou 2015, compatibile 10-11 viteze, tubless ready si au 1550 g (cantarite de mine).

  Bun, trec la subiect ca doar nu scriu la vreo revista sa aburesc pe cineva! Fericit ca am pus o pereche noua la sosea am si iesit asta toamna la o tura montana. Inca de la inceput am avut insa o senzatie de moale atunci cand plecam in forta de pe loc sau cand aveam de gand sa relansez bicicleta pe urcari. Odata pornite insa pe urcari, rotile isi vad de treaba si nu mai simti lipsa de rigiditate de la relansari. Adica se invart bine. Avand un profil de 19 mm e clar ca jantele au fost concepute pentru urcari. Spitele sunt plate, deci mai aerodinamice. La nivel de rigiditate laterala, adica partea care da stabilitate bicicletei in special pe viraje sau coborari eu zic ca e totul in grafic, le simt parca mai sigure la vale fata de Ksyrium. In ceea ce priveste rigiditatea insa, Mavic sunt cu siguranta mai nervoase. Trecand la portiunile plate sau cu urcari mici poti sa iti dai seama repede ca DT-urile nu stralucesc: inertia e aproape inexistenta, lucru fundamental pe portiunile de viteza. Au in schimb un mare atuu si anume sunt roti destul de comode ceea ce face foarte agreabila o iesire lunga de peste 4-5 ore.In schimb mie imi place sa calc tare pedala pe urcari si bicicleta sa muste repede momeala, asa ca la cele 70-73 kg ale mele, in functie de sezon, am nevoie de ceva mai rigid. Dupa parerea mea torsiunea vine din butucul spate.

 In concluzie, sunt roti bune pentru antrenamente lungi de anduranta la munte si pentru iesiri pe trasee valonate. Nu incercati totusi sa participati la o competitie de contratimp cu ele, fiind practic lipsite de inertie. Cred ca isi fac treaba excelent pentru rideri de pana in 65 kg care pedaleaza rotund si nu sunt atacanti. Nici eu nu sunt vreun atacant dar schimb totusi de 3-4 ori ritmul de pedalare intr-o urcare. A, sa nu uit: estetic arata foarte bine: stilate si discrete in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu