vineri, 12 iulie 2019

Anul 2018



 Pe scurt sa spun ceva despre 2018 pentru nu am notat nimic. Nu stiu de ce, dar asa s-a intamplat.

Nu a fost un an prea bogat in concursuri, primul fiind Faget maraton la Cluj. Am ales sa particip la tura lunga de 75 km cu 2000 denivelare. Am ezitat ce-i drept, neavand bicicleta mea obisnuita, Niner 29 inch ci Cannondale de 26 inch si cu camere. Diferenta a fost evidenta si s-a simtit in concurs. Pot sa spun ca nici traseul nu a fost pe placul meu, fiind valonat si fara portiuni tehnice. Poate nici eu n-am fost in zi prea buna. Organizarea a fost haotica si multi concurenti au fost eliminati pe nedrept, organizatorul schimband regulile peste noapte. In fine, pot sa zic ca a fost un antrenament cu plata.

E de consemnat o tura lunga cu Adi Munteanu, 190 km cu aproape 4000 m denivelare, aproape tot pe offroad. Practic traversare de Apuseni prin Valea Ierii pana la Teius. Foarte frumos.

Pe 1 iulie am facut cu Maria turul lacului Neuchâtel pe un tandem. O experienta noua si destul de lunga, 108 km. Caldura a cam afectat-o pe Maria dar cu mici opriri si hidratare am reusit sa ducem la capat cu bine.

 Obiectivul anului trecut a fost Geiger maraton la Paltinis, 82 km cu peste 3000 denivelare. Ce sa spun, un concurs extrem de greu, tehnic de la un capat la celalalt, urcari grele, single track cu viraje si bolovani mari, rape abrupte, treceri prin parauri. Am incercat sa fac cu grija, sa nu am caderi fizice. La final am iesit pe 6 la categorie cu un timp de 7h12. O sa mai revin, dar anul asta am hotarat sa fac tura scurta de 42 km.





La final de sezon am hotarat sa fac din nou Iron Bike dar tura de 77 km, nu cea de 101 km, pe care o facusem in 2016. A fost greu si asta cu cei 2450 m denivelare. Am hotarat sa mers foarte tare la inceput si dupa 30 km am inceput sa platesc si sa duc cu greu pana la finish concursul. Macar am experimentat si asta. Loc 78/137 la categorie.


 Cam atat pe scurt despre anul trecut. O sa revin cu anul 2019 mai pe indelete.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu